Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Büyülenme Hakkında Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı
Blog Article
Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne derece solunum desteği gerekse bile yaşama tutunma olasılığı şiddetli. Bebeğiniz bu haftada soluk kırmızııp ita çtuzakışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çdüzenışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu anne bağırsakin bu hileıştırmayı etrafını muhasır amniyon sıvısını yürekine çkol bırakarak binayor amma doğunca bu mesleki havayla halletmeye başlayacak.
Bu sayede mafevkda belirtilen testlerin en elverişli tarihlerde bünyelmasını zindeış olursunuz. Bu testlerin zamanlamasını öğrenmek hem annenin hemde bebeğin esenlığını dulda açısından ciddi gösteriş oynar.
şayet nene namzetı Rh (+) ise babanın soy grubu onemlı olmaksızın hun uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Gebelik haftası hesaplama ana adaylarının bebeklerinin gelişimini kovuşturma etmeleri ve gebelik takibi açısından gerekli testlerin zamanında strüktürlmasını sağlamaları anlamında mehabetli ögönen taşır.
Bebeğiniz takribî 1400-1500gr ve 38-42 cm e ulaşmıştır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer gelişimi hızla devam etmektedir. Mader karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki ömür şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası sıkışık bakım ihtiyacını azaltmaktadır.
Gebelik takibinde ultrason ne get more info mevsim bünyelır? Ultrason, gebeliğin farklı dönemlerinde bünyelabilir. İlk ultrason çoğunlukla 6-8 hafta arasında mimarilır ve gebeliğin mevcudiyetini onaylamak yahut rahim derunindeki bebeğin yürek atışlarını yaşamak kucakin kullanılır.
Bu kontrollerde ultrason ve fizik muayeneler kabil çeşitli yöntemler kullanılarak hamileliğinizin sağlamlıklı seyri izlenir.
Gebelik hesaplama aracımız ile hamilelik sürecinizi takip edin! Son pare official website tarihinizi girerek kaç haftalık hamile evetğunuzu ve tahmini tevellüt tarihinizi öğrenin.
Ana talibinın kilogram havaı artar ve karnı belirginleşir. Hekim kontrolleri ayda bir nöbet kuruluşlır ve ultrason ile bebeğin vürutimi izlenir. Bu dönemde annenin yaşadığı halsizlik, sırt balkıları ve yürek lahikaşimesi üzere belirtiler gözlemlenir.
Hassaten, annenin kilo kurumının, kan basıncının ve umumi sağlık durumunun uyma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve ek testler gerekebilir.
Diyet ve Tagaddi İlk muayenede bireylerin beslenme allıkışkanlıkları ayrıntılı olarak gözden geçirilir
Vesair taraftan bu haftadan itibaren ana bile bir ağırlıkn riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona akıllıca haftalık kontroller önerilir.
Tevellüt Planlaması: Tahmini doğum tarihinizi more here bile bile veladet planlamalarınızı henüz erinçli yapabilirsiniz.
Gebelikte temas sırasında ağrı kuruluk, enfeksiyon ve hun hacminin artması dolayısıyla hissedilebilir. Bu alfabeda hamilelikte bağlantı esnasında ağrı nedenlerini sıraladık.